Skip to content

Tasoite ja Maalaus Huhtasen perustaja Timo Huhtanen: ”Parasta SUJUssa ovat tapaamiset ja rento yhdessäolo”

Tasoite ja Maalaus Huhtanen on vuonna 2006 perustettu yritys, joka toimii Turun alueella. Nimensä mukaisesti se tekee ulko- ja sisämaalauksia, ohutrappauksia ja muita tasoitetöitä. Yrityksen asiakaskunta koostuu yksityisistä omakotitalon rakentajista, taloyhtiöistä ja yrityksistä. Suurimpia työllistäjiä ovat talopakettifirmat Kastelli-talot ja Designtalo.

Yrityksen perustaja Timo Huhtanen on alan rautainen ammattilainen. Ura alkoi ammattikoulun maalarilinjalta vuonna 1978 ja on kestänyt yli 40 vuotta. Hän pitää erityisesti alan monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta. ”Olen aina tykännyt tästä liikkuvasta hommasta. Pitää mielenkiinnon yllä, kun ei tarvitse mennä joka aamu samaan paikkaan vuositolkulla. Sen verran levoton sielu olen, etten ole luotu olemaan paikallaan”, Huhtanen kertoo. Oman yrityksen hän perusti, kun pitkäaikainen työnantaja jäi eläkkeelle. Kohta siintävät edessä omatkin eläkepäivät. ”Reilun kolmen vuoden kuluttua voi laittaa pensselit santaan, tai mihin sitten laittaakaan.”

Timo Huhtanen uskoo, että alan näkymät ovat valoisat. Hänen mukaansa saneerauspuolella töitä on niin paljon kuin vain jaksaa tehdä, eikä uudisrakentaminenkaan koskaan lopu. ”Aina tulee uusia sukupolvia, jotka tarvitsevat asuntoja. Myös ulkomailta muuttaa porukkaa. Paljon saa remonttia tehdä, ne hommat ei heti lopu. Se on sitten eri asia, onko tarpeeksi tekijöitä.”

SUJUun Tasoite ja Maalaus Huhtanen liittyi pian yrityksen perustamisen jälkeen. ”Ojanperän Jarmo houkutteli mukaan. Ollaan vanhoja tuttuja, olimme samaan aikaan Lemminkäisellä töissä aikanaan”, Timo Huhtanen muistelee. Hän on osallistunut SUJUn toimintaan ahkerasti. Parasta antia ovat tapaamiset ja retket. ”Mukavia retkiä ja tapahtumia on kierretty, niin Suomessa kuin ulkomailla. Kun on innokkaita puuhamiehiä järjestämässä, ei tartte kuin osallistua.” Huhtasesta on myös mielenkiintoista kuulla, mitä alalla tapahtuu muualla Suomessa. ”Ja nähdä, kun kaikki vanhenee”, hän virnistää.

Korona-aika on rajoittanut SUJUn toimintaa, mutta nyt tapahtumia päästään taas järjestämään. Timo Huhtanen odottaakin jo innolla tulevia reissuja. Tiedossa on muun muassa Kotkan meripäivät kesällä ja Oktoberfest Saksassa syksyllä. ”Kotkassa pidetään kesäkokous, ja samalla tutustutaan alueen saaristoon ja vieraillaan Kotkan meripäivillä. Mukava tapahtuma tulee varmasti olemaan.” Samaa tuttua, rentoa meininkiä hän toivoo SUJUlta myös tulevaisuudessa: tapahtumia, retkiä ja muuta mukavaa yhdessäoloa.

Back To Top