Skip to content

Tasoite ja Maalaus Kakriaisen perustaja Matti Kakriaisella on takana vuosikymmenien ura ja edessä vielä usea työmaa ennen ansaittuja eläkepäiviä

Tasoite ja Maalaus Kakriainen on vuonna 1987 perustettu mikkeliläinen yritys. Sen toiminta-alue on Etelä-Savo ja tyypillisimpiä asiakkaita rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja kunnat. Nimensä mukaisesti yritys tekee maalaus-, tasoite- ja rappaustöitä uudis- ja saneerauskohteissa. Palveluvalikoimaan kuuluu myös elementtisaumaukset.

Tasoite ja Maalaus Kakriaisen perustaja ja toimitusjohtaja Matti Kakriainen on alan todellinen konkari. Maalaushommiin hän päätyi vuonna 1973 heti koulun jälkeen ja on vuosikymmenten saatossa ehtinyt olla töissä monessa firmassa. Oman yrityksen hän perusti kaverinsa kanssa vuonna 1987. Kymmenen vuoden jälkeen hän päätyi pyörittämään yritystä yksin. Etupäässä Tasoite ja Maalaus Kakriainen tekee julkisivusaneerauksia, mutta sisähommistakin kokemusta löytyy.

Nykyään Tasoite ja Maalaus Kakriaisella työskentelee kesäisin 5-10 työntekijää sekä jonkin verran aliurakoitsijoita ja telineurakoitsijoita. ”Hyvin vähän enää itse teen maalauksia. Annan nuorempien tehdä ne”, Matti Kakriainen kertoo. Hän hoitaa muun muassa yrityksen tarjouslaskennan, työmaatarvikkeet ja -kokoukset sekä muuta hallinnointia. Konkari Kakriaisen silmissä siintävätkin jo ansaitut eläkepäivät. Ihan vielä niihin ei kuitenkaan ole mahdollisuutta. ”Firma on myynnissä ja muutamia kyselyjä on tullut, mutta ei vielä kauppoja. Olen myös sopinut hoitavani jo sovitut työmaat loppuun saakka. Niitä on kahdeksi vuodeksi.”

Alan tulevaisuuden Matti Kakriainen näkee ristiriitaisena ja vaihtelevana. Joinain vuosina töitä on yllin kyllin, joinain taas tosi hiljaista. Uusia taloja rakennetaan ja vanhoja korjataan aina, mutta vanhoilla taloyhtiöillä on myös vaikeuksia. ”Vanhemmat talot eivät välttämättä saa pankista lainaa korjausurakoihin. Monta kohdetta on mennyt jäihin sen takia”, hän kertoo.

SuJuun Tasoite ja Maalaus Kakriainen liittyi kolmisen vuotta sitten. ”RA-Urakoinnin Rauno Asplund houkutteli minut mukaan. Antaahan se asiakkaille varmuutta, kun kuuluu alan järjestöön”, Matti Kakriainen kertoo. Hän ei ole ehtinyt vielä osallistua kertaakaan SuJun tapahtumiin. ”Korona sotki kaiken, ja olen vielä riskiryhmässä. Toivottavasti pääsen jossain vaiheessa osallistumaan johonkin sopivaan tapahtumaan”, hän toivoo.

Back To Top