Skip to content

PRM Yhtiöiden toimitusjohtaja Mika Järvinen: ”Elämme julkisivujen puolesta nyt parhaita aikoja”

PRM Yhtiöt on vuonna 1992 perustettu porilainen julkisivukorjauksiin erikoistunut yritys, joka toimii pääasiassa Satakunnan alueella. Julkisivutöiden lisäksi yritys tekee erilaisia pinnoitustöitä vesilaitoksille sekä vuokraa nostimia. PRM Yhtiöiden asiakkaita ovat taloyhtiöt, kaupungit, kunnat, vesilaitokset ja rakennusliikkeet.

PRM Yhtiöiden perustaja ja toimitusjohtaja Mika Järvinen on alansa kova konkari. Hän on ollut mukana myös perustamassa SUJUa. ”Olin aikoinaan Lemminkäisellä töissä. Kun maalauspuoli lopetettiin, me vanhat työkaverit haahuiltiin hetken tahoillamme. Sitten joku ehdotti yhdistyksen perustamista, että päästäisiin tapaamaan toisiamme”, Järvinen muistelee. Alkuvuosina porukka oli pieni, noin 10-jäseninen. Myöhemmin he halusivat alkaa laajentaa toimintaa, ja pyysivät muita alan yrityksiä mukaan.

Järvinen osallistui ennen kaikkiin SUJUn kokouksiin ja tapahtumiin. Onpa hän ehtinyt olla yhdistyksen hallituksessakin. Viime vuosina hän ei ole enää ollut niin aktiivisesti mukana, mutta osaan tapahtumista hän osallistuu edelleen mielellään. ”Olisi mukava käydä tapahtumissa useammin, sillä siellä on ihan huippuporukkaa. Nykyään kuitenkin katson tarkemmin, mihin osallistun. Jos on sopivan etäisyyden päässä ja avecin voi ottaa mukaan, niin menen erittäin mielelläni. Golf-kilpailuun osallistun myös joka syksy, se on tosi hieno tapahtuma.”

Vuosien varrella SUJUn toimintaan on tullut mukaan paljon uutta porukkaa. Se on Järvisen mielestä erittäin hyvä juttu. Yhtä hienoa on, että myös vanhoja jäseniä on edelleen mukana. ”SUJUn 20-vuotisjuhlissa oli ihan mahtavaa nähdä vanha Lemminkäisen esimieheni Raimo Ek. Sain häneltä aikoinaan hyvää oppia tarjouslaskentaan. En olisi tässä ilman Raimoa.”

Antoisinta SUJUn toiminnassa on Järvisen mielestä se, että pääsee tapaamaan ja juttelemaan oman alan ihmisten kanssa. ”Tämä on aika erikoinen ala. Suomessa on vain vähän puhtaasti julkisivuihin erikoistuneita yrityksiä ja ihmisiä. On iso vahvuus, että saman alan ihmiset kokoontuvat yhteen.” Hän pitää tärkeänä myös materiaalien valmistajien tuote-esittelyjä. Niistä saa tämän hetken uusinta tietoa.

Järvinen on ollut alalla yli 30 vuotta ja nähnyt sen kehityksen aitiopaikalta. ”Ala on muuttunut ihan hirveästi. Tuotteet, menetelmät ja työselitykset ovat kehittyneet todella paljon ja ovat nykyään laadukkaita.” Ennen tuotteet saattoivat olla todella huonolaatuisia, mikä oli urakoitsijan kannalta riskialtista. Huonoa oli myös se, että niin tekijöillä kuin tilaajillakaan ei ollut alan koulutusta. Alan nykyisyyden ja tulevaisuuden Järvinen näkee hyvänä. ”Nykyään vaaditaan koulutusta kaikilta tekijöiltä. Se on todella hyvä juttu. Samoin tilaajien puolella on koulutettuja ihmisiä. Ala on selkeytynyt paljon ja elämmekin nyt julkisivujen puolesta parhaita aikoja.”

Entä millaisia ajatuksia Järvisellä on SUJUn tulevaisuudesta? ”Suunta on hyvä, sitä ei tarvitse muuttaa. Pysytään vain ajan hermoilla, niin päästään ensimmäisinä kiinni uusiin menetelmiin. Sillä saa kilpailuetuakin.” Hänen mielestään on hyvä, että toimintaan on tullut mukaan nuorempaa polvea. PRM Yhtiössä on meneillään sukupolvenvaihdos, ja Järvinen toivookin myös oman poikansa lähtevän mukaan SUJUn toimintaan tulevina vuosina.

Back To Top